Arbeidsrecht

Proeftijd

De proeftijd wordt gezien als een kennismakingsperiode aan het begin van een arbeidsovereenkomst. In deze periode kan jij als werknemer beoordelen of het werk en de sfeer op het werk je bevallen. Je werkgever kan in deze proeftijd beoordelen of jij geschikt bent voor het werk en of je in het team past.

De duur van de proeftijd dient schriftelijk te worden medegedeeld. De duur van de arbeidsovereenkomst heeft invloed op de duur van de proeftijd.

- Indien je een tijdelijk contract voor minder dan twee jaar bent aangegaan dan is de duur van de proeftijd maximaal 1 maand.
- Indien je een contract voor onbepaalde tijd of een tijdelijk contract voor 2 jaar of langer bent aangegaan, mag de proeftijd maximaal 2 maanden duren.

Gedurende de proeftijd is het mogelijk om zonder opgaaf van reden de arbeidsovereenkomst te beƫindigen. Je dient je werkgever wel schriftelijk op de hoogte te stellen van je ontslag. Omgekeerd geldt voor de werkgever hetzelfde.

Indien je ziek bent tijdens je proeftijd is dit geen belemmering voor de werkgever om je te ontslaan. De reden hiervoor mag echter niet zijn omdat je ziek bent.

Mocht je twijfels hebben rond jouw proeftijd of heb je het idee dat het niet helemaal volgens de normale procedures verloopt, kijk dan eens of een van onze meewerkende kantoren je verder kan helpen.

Uw bedrijf promoten?

Hier uw bedrijfsnaam