Lease

Private lease

Private lease is eigenlijk een vorm van huren. In de praktijk komt het er op neer dat de klant voor een vast maandbedrag en een bepaalde periode een object (veelal een auto) mag gebruiken dat in eigendom is van de leasemaatschappij. Die periode is meestal 2 a 3 jaar. In dit maandbedrag zijn alle bijkomende kosten verrekend, behalve het benzineverbruik. Vaak zit er ook nog een winst- en rentemarge voor de leasemaatschappij in verwerkt. Als private leaser betaal je geen bijtelling.

Let er bij private lease wel op dat je een grote financiƫle verplichting aangaat voor een langere tijd. Mocht je niet in staat zijn om aan deze verplichting te voldoen, is het mogelijk om een afkoopsom te betalen (zie voor de hoogte daarvan het contract). Daarbij komt dat je van tevoren dient te bepalen hoeveel kilometers je zal gaan rijden. Er kan een correctie plaatsvinden indien je er teveel boven zit. Tot slot is het van belang om te vermelden dat je geen bonus/malus opbouwt, wat van invloed kan zijn op de hoogte van je verzekering.

Mocht je twijfels hebben rond jouw lease-overeenkomst of heb je het idee dat het niet helemaal volgens de normale procedures verloopt, kijk dan eens of een van onze meewerkende kantoren je verder kan helpen.

Uw bedrijf promoten?

Hier uw bedrijfsnaam