Werkwijze

Rechtsfeit biedt een platform waarop iedereen op een overzichtelijke manier zijn positie binnen een rechtsbetrekking kan bepalen. Via een eenvoudig menu maken we de rechten en plichten van partijen inzichtelijk.

We richten ons hierbij op de meest voorkomende standaard situaties binnen verschillende rechtsgebieden. Wat zijn bijvoorbeeld jouw rechten als consument wanneer je een aankoop doet via internet? Wat is het verschil met de aankoop in een winkel? Of wat zijn de stappen die je moet ondernemen wanneer je een vergunning wilt aanvragen voor het plaatsen van een dakkapel. Hoe zit het met bezwaar en beroep tegen de weigering en/of verlening van de vergunning.

Navigeer via het menu naar jouw rechten en plichten. Daarbij begin je breed en eindig je specifiek.

Voorbeeld

Je huurt als particulier een woning en door onvoorziene omstandigheden wil je de huur per direct opzeggen. In jouw huurovereenkomst met de verhuurder is een beding opgenomen waarin wordt bepaald dat de opzegtermijn voor de huurder 2 maanden bedraagt vanaf de 1e van de maand volgend op de opzegging. Voor jou als huurder is het belangrijk dat je zo snel mogelijk uit de woning kunt met uiteraard zo min mogelijk kosten.

1. Ga naar Particulier

Je handelt als particulier.

2. Ga verder naar Huur

Je huurt een woning.

3. Ga verder naar
Huur woonruimte

Het gaat om woonruimte.

4. Ga verder naar
Einde van de huurovereenkomst woonruimte

Het gaat om het einde van de overeenkomst.

5. Ga verder naar
Opzegtermijn

Dit is de opzegtermijn

Zodra je de laatste keuze hebt gemaakt krijg je een overzicht met de rechten en plichten die horen bij de opzegtermijn van de huurder van een woning.

Rechtsfeit geeft in deze hoedanigheid geen advies op maat maar een overzicht van de rechten en plichten in standaard situaties. Wel kan door Rechtsfeit aangegeven worden wat je in eerste instantie kunt ondernemen indien jij van mening bent dat jouw rechten worden geschonden.

Schendt iemand jouw recht en kom je er zelf niet uit? Dan verwijzen wij je graag door naar een van onze partners die gespecialiseerd is in jouw geschil.